Teğmen  Fasulye Tohumu Oturak Geleneksel - Eğmen

Teğmen Fasulye Tohumu Oturak Geleneksel - Eğmen

Açık tarla yetiştiriciliğine uygun oturak tipi fasulye çeşididir. Bitki boyu orta dik yapılı ve bol çeşit çiçeklidir meyveler 17 18 santim boyunda yarım ila 1 santim çapındadır, silindirik ince uzun dolgun etli gevrek koyu yeşildir ve kılçıksızdır daha ne rengi kahverengidir.
0.0 Puan - 0 Yorum
30,00 TL

Teğmen  Fasulye Tohumu Oturak Geleneksel - Eğmen

Paket içi adet : 25+ tohum
 
Teğmen  Fasulye Tohumu Oturak Geleneksel – Eğmen , Açık tarla yetiştiriciliğine uygun oturak tipi fasulye çeşididir. Bitki boyu orta dik yapılı ve bol çeşit çiçeklidir meyveler 17 18 santim boyunda yarım ila 1 santim çapındadır, silindirik ince uzun dolgun etli gevrek koyu yeşildir ve kılçıksızdır daha ne rengi kahverengidir.
Depolama ve nakliyeye dayanıklıdır daha çok taze tüketim için tercih edilir.
Tavsiye edilen Ekim
Dekara 5 ila 8 kilogram arası tohum 
Ekim derinliği 3 ile 5 santim 
Sıra arası mesafe 40 ile 60 cm, sıra üzeri mesafe 7 ile 10 santim ekim zamanı ilkbahar tahmini çimlenme süresi 6 ile 10 gün arasıdır tahmini olgunlaşma süresi 45 ile 60 gün arasıdır. Olgunlaşma süresi 45 ile 50 gündür.
 

TEGMEN FASULYE TOHUM EKİMİ


_Tohumlar nisan ya da mayıs aylarında  (bölgenize bağlı olarak) toprak ısısı arttıktan sonra ( toprak ısısı en az 15/20 derece olmalı) ekimini yapabilirsiniz.
_ 45 cm sıra arası ile 8/10 cm sıra üzeri mesafe ile 5 cm derinlikte, en az 3 en fazla 5 adet tohum bırakarak ekimini yapabilirsiniz.
_ Hava sıcaklıklarına göre 14 ila 21 gün arasında çimlenmeler başlar.
_ Çimlenme aşamasında suya az ihtiyaç duyar. Fakat çiçeklenme dönemi an fazla sulanması gereken zamandır.
Sulama haritasını şu şekilde belirleyebilirsiniz.
    1. Çimlenip üç yaprak belirmesinden sonra
    2. Çiçeklenmeden önce
    3. Meyveye başladıktan 10 gün sonra
    4. Hasattan 1 ay önce
_ Çapalama yapmak önemlidir. 2 kez çapa yapmak meyve kalitenizi arttırır. Çapa yapmanın dönemleri şu şekildedir;
    1. Fideler 4/5 yaprak olunca
    2. Çiçek açmadan hemen önce
_  Toprak veriminize göre organik yada zirai gübreleme yapmanız gereklidir.
 
 
Neden geleneksel tohum ve neden kendi ürünlerimizi yetiştirmeliyiz ?

Marketten, manavdan veya pazardan temin ettiğimiz sebze veya meyveler ne kadar organik hiç düşündünüz mü? Daha ucuza daha çok üretmek ve pazarlamak için tamamen topraksız ortamda aşılama yöntemi ile veya suni gübreleme yöntemiyle yetiştirilen sebzeler ne yazık ki sofralarımızda yer almaktadır. Halbuki bu yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin tüm besin özelliklerini yitirmiş olduklarını biliyor muydunuz? Gelin sizlere bu konu hakkında biraz bilgi verelim ve kendi yetiştirmiş olduğumuz ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu hep beraber görelim.
Aynı ortamda, aynı aşılama yöntemi ile yetiştirilen daha sonra toplanıp sofralarımıza kadar gelen sebze veya meyveler hemen hepsi ne yazık ki aynı tada sahip olabilmekteler. Gelin birde kendi yetiştirdiğimiz mahsullere bakalım. Tohumdan kendi yetiştirdiğimiz mahsuller tamamen toprakla özleşip, topraktaki vitamini minerali bünyelerine alırlar ve her birinin kendine has kokusu tadı ve görünüşü olur. Marketten almış olduğumuz ürünler gibi tek renk, tek tip ve aynı boyda, şekilde olmazlar. Bir düşünelim... Markete gittiğimizde salatalık alıyoruz tamamen yeşil tonları aynı, boyları aynı ve kokusunu bile alamıyoruz. Oysa bahçede yetiştirdiğimiz mahsullerimizin renk tonları, kokusu ve şekli bile farklı olabiliyor. Marketten aldığımız bir elma ne kadar pürüzsüz değil mi? Peki ya dalından koparmış olduğumuz bir elma? Eminim 2-3 yerinden kurtcuklar tarafından tadına bakılmıştır ve pürüzsüz bir görüntüsü yoktur. Oysa ki 1950'li yıllardan bu yana kimyasal gübreleme ile üretilmiş hepimizin gözünün alıştığı, sanki daha sağlıklıymış gibi duran parlak sebzeler, pürüzsüz meyveler gözümüzü boyamaktan başka bir şey değil. O yüzden kendi üretmiş olduğunuz meyve ve sebzeler igörüntü olarak parlak değil, şekil olarak bozuk diye üzülmeyin. Çünkü sizler sağlıklı yaşamın bilincinde olan tüketiciler olarak diğer tüketicilere göre 1-0 öndesiniz. Eski zamanlarda tüketilen sebze ve meyvelerin hepsi böyleydi.
Neden mi kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirmeliyiz? Marketten  alacağınız sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu  ile kendi yetiştirmiş olduğunuz sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu arasındaki kapanmaz farkı sizde göreceksiniz . .Sizce de kendi mahsullerimizi yetiştirip yemeye değmez mi?

TOHUMEVİ

Her insan, canlı ve cansız tüm varlıklar doğanın bir parçasıdır parçaları eksilmiş kırılmış bozulmuş bir makine nasıl işlevsizse doğada aynen öyledir. Lütfen kendimize zarar vermeyelim. Yediğimiz içtiğimiz her şeyin doğal ve temiz olması için tohumlarımıza sahip çıkalım. Unutulmaması gereken bir şey var oda yerel üretim. Bunun için birilerinin bize ürettiklerini satması yerine kendi ürünlerimizi üretmek en güzel ve en sağlıklı olandır. Bir Yerde Olan Orman Bahçe Tarımsal Arazinin Bize Faydası Uzaklığıyla Eş değerdir.Kendi Ormanımızı Kendi Bahçemizi Kendi Ürünlerimizi Üretmek Onu Korumak Her Şeyden Daha Önemlidir. Her ektiğimiz tohum ve diktiğimiz fidan bir meyve bir çiçek bir ağaç veya sebzenin bize faydası % 50 ise sağladığı temiz hava ile ve saymakla bitiremediğimiz faydalarıyla topluma ve geleceğe hizmettir. Biz Tohumevi olarak bunu geleceğe yapılmış yatırım ve görev adlederiz.

Yapmış olduğumuz çalışmaları  göz önünde bulundurduğumuzda bitkilerin birer canlı organizma olduğunu bunların çimlendirmelerinde ve yetişmelerinde toprak tipi, sıcaklık, nem, sulama, ekim yapılan zaman gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayalım. Ayrıca kullanılan gübreler ve iklim koşulları da bunlara dahildir. Doğru bilgileri paylaşarak  sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz .Ancak belirtmiş olduğumuz şartlar ve uygun ekim  koşulları sağlanmadığı taktirde bitkilerin sorumluluğunu alamayız.

Sektörde faaliyet gösterdiğimiz süre boyunca ürünlerimizin kalitesi birincil önceliğimiz olmuştur. Müşterilerimize en iyi kalitede ve en korunaklı paketleme sistemleri geliştirerek teslimat yapmak  prensibimizdir. Onların memnuniyeti doğru yolu seçtiğimizin göstergesidir. Sattığımız tüm tohumlar, fideler ve fidanlar detaylı bir kalitede kontrole tabi tutulur ve ancak o şekilde dikkatlice paketlenip gönderilir. Uzman ekibimiz siz değerli müşterilerimizin tüm sorularına en kısa zamanda  özenle cevap verir çünkü  en kaliteli ürün ve hizmeti taahhüt ediyoruz.

 

KARGO

Sipariş verirken adres bilgileriniz doğruluğunu kontrol ediniz. Ayrıntılı ( mahalle, sokak, cadde, bina adı, daire numarası, ilçe ve il ) yazmanız kargonuzun hızlı teslimatı açısından önem teşkil eder.

Eğer hizmet dışı bir aladan sipariş vermişseniz kargo şubelerinden ürününüzü teslim almanız gerekir. Haftanın bir günü dağıtım yapılan bölgelerde ise kargo şubenizden bilgi almalısınız.

Gönderiminiz yapıldıktan sonra size gelecek mesajla takip numaranız tarafınıza iletilir. Bu numaradan kargo firmalarının sisteminden takibini yapabilirsiniz ve ürün dağıtım gününde adreste bulunmaya dikkat edin. Kargolarınızın bilgisi hakkında mesai saatleri içerisinde müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

   Tel:0312 375 5373

Vaktinde teslim alınmayan siparişlerin iade gelmesi ve canlı ürünlerde yaşanacak bozulmalar durumunda Tohumevi firması sorumlu değildir.
 
 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Teğmen Fasulye Tohumu Oturak Geleneksel - Eğmen Teğmen Fasulye Tohumu Oturak Geleneksel – Eğmen , Açık tarla yetiştiriciliğine uygun oturak tipi fasulye çeşididir. Bitki boyu orta dik yapılı ve bol çeşit çiçeklidir meyveler 17 18 santim boyunda yarım ila 1 santim çapındadır, silindirik ince uzun dolgun etli gevrek koyu yeşildir ve kılçıksızdır daha ne rengi kahverengidir. teğmen fasulye tohumu , eğmen fasulye, fasulye tohumu, tarla fasulyesi, kılçıksız fasulye tohumu, sırık fasulye 6HQ1DRKCGC Teğmen  Fasulye Tohumu Oturak Geleneksel - Eğmen

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.