Kişniş Tohumu – Aşotu – Geleneksel

Kişniş Tohumu – Aşotu – Geleneksel

Kişniş vitamin ve mineraller yönünden zengin bir içeriğe sahiptir. Protein, K vitamini, Kalsiyum, potasyum, karoten Tiamin, Niasin, fosfor gibi pek çok mineral bakımından zengindir.
0.0 Puan - 0 Yorum
30,00 TL

Kişniş Tohumu – Aşotu – Geleneksel

 
Paket içi adet: 100 + tohum
Ekim zamanı: Yılın 12 ayı ekim yapabilirsiniz 
Ekim derinliği: 0.5 / 2 cm arası 
Çimlenme süresi: 7/21 gün arası
 
Kişniş Tohumu – Aşotu – Geleneksel , maydanozgiller familyasına ait bir bitkidir, yeşil yapraklarıyla maydanoza çok benzetilir. Akdeniz bölgelerinde çoğunlukla yetiştirilir. Halk arasında aşotu - Çin maydanozu olarak da bilinen bitki Amerika'dan Hindistan'a kadar birçok dünya ülkesi mutfaklarında yerine alır. Kişniş vitamin ve mineraller yönünden zengin bir içeriğe sahiptir. Protein, K vitamini, Kalsiyum, potasyum, karoten Tiamin, Niasin, fosfor gibi pek çok mineral bakımından zengindir.


Kişniş kullanım alanları


Kişniş genel olarak baharat olarak tüketilse de tohumlarının öğütülmesi ile kozmetik sektöründe de kullanılmaktadır. 
Kişnişin tohumları, kahverengi renkte küçük tanecikler şeklinde ve sağlıklı tohumlar sınıfındadır. Hafif ekşimsi bir tada sahiptir.


Kişniş faydaları 


Kişniş antienflamatuardır.
Romatizmaya bağlı şişliği ve ödeme azaltır vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlar iltihabı giderir 
Kişniş antialerjiktir 
Mevsimsel alerji saman nezlesi gibi bilinen alerjilerde limitin etkilerini azalttığı tespit edilmiştir özellikle mevsim geçişlerinde kişniş tüketimi bu alerjiye sahip kişilerde önerilir. 
Ağız yaralarına giderir 
Kişniş tohumu ile yapılan çaylar ile gargara yapılırsa ağız yaralarının hızla iyileştiğini göreceksiniz. İçerisindeki cetrolel doğal bir antiseptiktir.
Kişniş kolesterolü düşürür. 
Kişniş çayı tüketimi kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürür.
Kişniş antioksidandır 
Bu özellik kişnişin ciltte olumlu etkiler yaratmasına sebep olur. Mantar, sedef egzama gibi cilt rahatsızlıklarına faydalıdır. 
Kişniş kalsiyum kaynağıdır 
İçerisinde bulunan kalsiyum kemik sağlığını korur geliştirir.
Kilo verme sürecini destekler, kişniş çayının düzenli kullanılması zayıflamayı hızlandırır.
 

Kişniş nasıl kullanılır 


Çay olarak tüketilir. 
Yoğurt çorbalarında kullanılır.
Baharat yani aroma verici olarak kullanılır.
 

Kişniş tohumu ekimi ve bakımı


Kişniş tohumları, ekim yapılmadan önce nemli bir bezde bir gün bekletilmelidir. 
Tohumlar saksıda yetiştirilecekse torf, perlit, cocopit ve ponza karışımı topraklar tercih edilebilir. 
Her ocağa 2 ya da 3 tohumdan az atılmamalıdır. 
Çimlenme 20-25 derecenin altında yapılmamalıdır. 
Bahçeye ekim yapılacaksa serpme yöntemi kullanılabilir. 
Ekim yapılacak alan direne edilmeli ve düz bir zemin hazırlanmalıdır. 
0.5/2 santim arasında derinliğe ekilmelidir üzeri toprakla kapatılmalı fazla sulama yapılmamalıdır, nemlendirmek yeterli olacaktır. 
Gün içerisinde güneşten yeterince faydalanmasına özen gösterilmelidir. 
Kişniş tohumlarında soğuk katlama önemlidir. Kış ekimlerinde, dış mekanda soğuk katlamayı kendisi alabilir ama eğer yaz ekimi yapılacaksa tohumlar birkaç ay buzdolabında bekletilmelidir.
 
Yetiştirmesi oldukça kolay olan bu şifalı bitkiyi sizler de evinizin teraslarında balkonlarında ve bahçelerinizde yetiştirebilirsiniz.

 

 Neden geleneksel tohum ve neden kendi ürünlerimizi yetiştirmeliyiz ?


Marketten, manavdan veya pazardan temin ettiğimiz sebze veya meyveler ne kadar organik hiç düşündünüz mü? Daha ucuza daha çok üretmek ve pazarlamak için tamamen topraksız ortamda aşılama yöntemi ile veya suni gübreleme yöntemiyle yetiştirilen sebzeler ne yazık ki sofralarımızda yer almaktadır. Halbuki bu yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin tüm besin özelliklerini yitirmiş olduklarını biliyor muydunuz? Gelin sizlere bu konu hakkında biraz bilgi verelim ve kendi yetiştirmiş olduğumuz ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu hep beraber görelim.
Aynı ortamda, aynı aşılama yöntemi ile yetiştirilen daha sonra toplanıp sofralarımıza kadar gelen sebze veya meyveler hemen hepsi ne yazık ki aynı tada sahip olabilmekteler. Gelin birde kendi yetiştirdiğimiz mahsullere bakalım. Tohumdan kendi yetiştirdiğimiz mahsuller tamamen toprakla özleşip, topraktaki vitamini minerali bünyelerine alırlar ve her birinin kendine has kokusu tadı ve görünüşü olur. Marketten almış olduğumuz ürünler gibi tek renk, tek tip ve aynı boyda, şekilde olmazlar. Bir düşünelim... Markete gittiğimizde salatalık alıyoruz tamamen yeşil tonları aynı, boyları 
aynı ve kokusunu bile alamıyoruz. Oysa bahçede yetiştirdiğimiz mahsullerimizin renk tonları, kokusu ve şekli bile farklı olabiliyor. Marketten aldığımız bir elma ne kadar pürüzsüz değil mi? Peki ya dalından koparmış olduğumuz bir elma? Eminim 2-3 yerinden kurtcuklar tarafından tadına bakılmıştır ve pürüzsüz bir görüntüsü yoktur. Oysa ki 1950'li yıllardan bu yana kimyasal gübreleme ile üretilmiş hepimizin gözünün alıştığı, sanki daha sağlıklıymış gibi duran parlak sebzeler, pürüzsüz meyveler gözümüzü boyamaktan başka bir şey değil. O yüzden kendi üretmiş olduğunuz meyve ve sebzeler görüntü olarak parlak değil, şekil olarak bozuk diye üzülmeyin. Çünkü sizler sağlıklı yaşamın bilincinde olan tüketiciler olarak diğer tüketicilere göre 1-0 öndesiniz. Eski zamanlarda tüketilen sebze ve meyvelerin hepsi böyleydi.
Neden mi kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirmeliyiz? Market’den  alacağınız sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu  ile kendi yetiştirmiş olduğunuz sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu arasındaki kapanmaz farkı sizde göreceksiniz . .Sizce de kendi mahsullerimizi yetiştirip yemeye değmez mi?

TOHUMEVİ

Her insan, canlı ve cansız tüm varlıklar doğanın bir parçasıdır parçaları eksilmiş kırılmış bozulmuş bir makine nasıl işlevsizse doğada aynen öyledir. Lütfen kendimize zarar vermeyelim. Yediğimiz içtiğimiz her şeyin doğal ve temiz olması için tohumlarımıza sahip çıkalım. Unutulmaması gereken bir şey var oda yerel üretim. Bunun için birilerinin bize ürettiklerini satması yerine kendi ürünlerimizi üretmek en güzel ve en sağlıklı olandır. Bir Yerde Olan Orman Bahçe Tarımsal Arazinin Bize Faydası Uzaklığıyla Eş değerdir.Kendi Ormanımızı Kendi Bahçemizi Kendi Ürünlerimizi Üretmek Onu Korumak Her Şeyden Daha Önemlidir. Her ektiğimiz tohum ve diktiğimiz fidan bir meyve bir çiçek bir ağaç veya sebzenin bize faydası % 50 ise sağladığı temiz hava ile ve saymakla bitiremediğimiz faydalarıyla topluma ve geleceğe hizmettir. Biz Tohumevi olarak bunu geleceğe yapılmış yatırım ve görev adlederiz.

Yapmış olduğumuz çalışmaları  göz önünde bulundurduğumuzda bitkilerin birer canlı organizma olduğunu bunların çimlendirmelerinde ve yetişmelerinde toprak tipi, sıcaklık, nem, sulama, ekim yapılan zaman gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayalım. Ayrıca kullanılan gübreler ve iklim koşulları da bunlara dahildir.Doğru bilgileri paylaşarak  sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz .Ancak belirtmiş olduğumuz şartlar ve uygun ekim  koşulları sağlanmadığı taktirde bitkilerin sorumluluğunu alamayız.

Sektörde faaliyet gösterdiğimiz süre boyunca ürünlerimizin kalitesi birincil önceliğimiz olmuştur. Müşterilerimize en iyi kalitede ve en korunaklı paketleme sistemleri geliştirerek teslimat yapmak  prensibimizdir.Onların memnuniyeti doğru yolu seçtiğimizin göstergesidir.Sattığımız tüm tohumlar,fideler ve fidanlar detaylı bir kalitede kontrole tabi tutulur ve ancak o şekilde dikkatlice paketlenip gönderilir.Uzman ekibimiz siz değerli müşterilerimizin tüm sorularına en kısa zamanda  özenle cevap verir çünkü  en kaliteli ürün ve hizmeti taahhüt ediyoruz.

   
KARGO

Sipariş verirken adres bilgileriniz doğruluğunu kontrol ediniz. Ayrıntılı (mahalle, sokak, cadde, bina adı, daire numarası, ilçe ve il) yazmanız kargonuzun hızlı teslimatı açısından önem teşkil eder.

Eğer hizmet dışı bir aladan sipariş vermişseniz kargo şubelerinden ürününüzü teslim almanız gerekir. Haftanın bir günü dağıtım yapılan bölgelerde ise kargo şubenizden bilgi almalısınız.

Gönderiminiz yapıldıktan sonra size gelecek mesajla takip numaranız tarafınıza iletilir. Bu numaradan kargo firmalarının sisteminden takibini yapabilirsiniz ve ürün dağıtım gününde adreste bulunmaya dikkat edin. Kargolarınızın bilgisi hakkında mesai saatleri içerisinde müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

   Tel:0312 375 5373

Vaktinde teslim alınmayan siparişlerin iade gelmesi ve canlı ürünlerde yaşanacak bozulmalar durumunda Tohumevi firması sorumlu değildir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Kişniş Tohumu – Aşotu – Geleneksel Kişniş Tohumu – Aşotu – Geleneksel , maydanozgiller familyasına ait bir bitkidir, yeşil yapraklarıyla maydanoza çok benzetilir. Akdeniz bölgelerinde çoğunlukla yetiştirilir. Halk arasında aşotu - Çin maydanozu olarak da bilinir. kişniş otu tohumu , aşotu, maydanoz, çin maydanozu, yeşillik tohumu, sebze tohumu, tohumevi, bursa tohumculuk KW8TCDDZNE Kişniş Tohumu – Aşotu – Geleneksel

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.