Genta Çam Tuzu
Genta Çam Tuzu
Genta Çam tuzu , bitkileriniz her daim canlı ve yeşil kalsın. Magnezyum içerikli genta çam tuzu özellikle iğne yapraklı her dem yeşil (çam, selvi, ladin, ardıç, mazı gibi) çit ve peyzaj bitkilerinde yaprakların sararıp kurumasını engellemek için kullanılan bitki besinidir. Bitki yaprağındaki kararma topraktaki mineral eksikliklerinden meydana gelmekte zaman zaman bitkinin kuruyarak ölmesine sebep olmaktadır. Magnezyum eksikliğinden kaynaklı bu sararma önce bitkinin yaprak uçlarında başlar ardından tamamen sararak kahverengine dönen yaprak ve dallar kuruyarak düşerler. Bu da özellikle çit bitkilerinde kelleşme, ardıç, limon, servis ve mazılarda çirkin bir görüntüye yol açar tamiri imkansız hale gelebilir. Bitkinizin kapatmasını istediğiniz alanları kapatması uzun yıllar alabilir. Genta çam tuzu bu sorunu büyük ölçüde çözerek kısa sürede bitkinin kendini toplamasına yardımcı olur
Kullanım yeri şekli zamanı ve dozu
Saksılı bitkiler
Toprak üzerine serpme şeklinde uygulanır 10 litrelik saksı 25 gram toprağı karıştırılmalıdır ardından sulama yapılmalıdır daha büyük hacimli saksılar için besin dozu orantılı olarak ayarlanmalıdır
Açık alanda yetiştirilen bitkiler
Ağaç ya da bitkilerin izdüşümüne serpilerek uygulanır. Bitkinin büyüklüğüne göre 5 metrekare alana 500 gram besin toprağa serpilerek tırmıkla hafifçe karıştırılır ve ardından sulama yapılmalıdır.
İlk uygulama ilkbaharda başlanarak ayda bir defa olmak üzere yılda sadece 3 uygulama yapılabilir
Ekolojik yapıda olduğunda çevre ile dosttur
Uygulama sonrası Genta iğne yapraklı katı bitki besini kullanarak bitkinin eksikliğini çektiği diğer besinleri sağlayabilirsiniz.
İçerik
Magnezyum oksit (Mg0): %11
Nem değeri 101°C sıcaklıkta : pH: 7,0 - 9,0