Enginar  Tohumu Geleneksel– Cynara Scolymus

Enginar Tohumu Geleneksel– Cynara Scolymus

Gövdesi ve yaprakları uzundur. Aynı zamanda baş kısmı kabuklu ve kalındır. yaprak kısımları ise sapsız ve koyu yeşildir. Enginar tohumu , her mevsimde ekilebilir.
0.0 Puan - 0 Yorum
30,00 TL

Enginar  Tohumu Geleneksel– Cynara Scolymus

Tohum adeti : 7 adet

Enginar tohumu , Papatyagiller familyasından olan enginar mor ve mavi çiçekli bir bitkidir. İklime ve toprağa bağlı olarak boyu 60 cm ila 160 cm olan bu bitki çok senelik tür olarak kabul edilir. Güney Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde çok fazla üretilmektedir. Gövdesi ve yaprakları uzundur. Aynı zamanda baş kısmı kabuklu ve kalındır. yaprak kısımları ise sapsız ve koyu yeşildir. Enginar tohumu , her mevsimde ekilebilir. Ege ve Akdeniz bölgesinde Ekim-Kasım aylarında, Marmara bölgesinde Nisan-Mayıs aylarında ekilmelidir. Tüylü kısım ortaya çıkınca ve tabla sertleşmesine hasat edilmelidir. Aksi takdirde geç kalınırsa çiçek açar ve sonrasında bitki tüketilmez. Ayda 1 kez gübrelemek gerekir. Aynı zamanda mineralli kofla da desteklemek gerekmektedir.Enginar Soğuk iklimlerde yetişmediği için kışın soğuk almayacak ve kapalı bir yerde muhafaza edilmektedir. Evde yetiştirmek isterseniz saksıda ve kapalı balkon gibi bir alanda yetiştirebilirsiniz. En az 2 derece ısıda olması önerilir. Büyüyen bitkinin gonca kısmı sertleştiğinde tüketilmeye hazır haldedir.

ENGİNAR  TOHUMU -  CYNARA SCOLYMUS EKİMİ

1.TOHUM EKİMİ YAPACAĞINIZ BİR KAP SEÇİN

 Enginar Tohumu  ekim yapacağınız kap temiz, drenaj delikleri olan, en az 5 e 7 cm büyüklüğe sahip olmalı. Viyoller, plastik kutular, yoğurt kapları hatta yumurta kolileri bile olabilir. Ayrıca tohum başlangıç kitleri de tercih edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu kap çok küçük tercih edilirse tohumlar çimlendikten sonra gelişen fideleri biraz daha büyük saksı yada kaplara nakletmeniz/aktarmanız  gerekir. Çimlenmeden önce kabın içindeki nemin hapsolması için kabınızı kapatın. Çimlenme başlayınca kapağını çıkarabilirsiniz.enginar nasıl ekilir

2.TOPRAK SEÇİMİ

Kaliteli toprak seçimi yapmamız çok önemli. Tohumları saksı toprağında ekim yapın. Bahçe toprağı kullanmayın çünkü hem ağır hem de yabani ot ve muhtemel hastalıklı organizmalar  içereceği için tohumların çimlenme büyümelerinde eksi faktör oluşturacaktır.

3.UYGUN EKİM DERİNLİĞİ

Burada baz alınacak unsur tohumun büyüklüğü. Tohum kalınlığının 3 katı derinlikte ekim yapın. Fakat tohum paketlerinde yer alan ekim talimatlarını da okumayı unutmayın. Marul, maydanoz gibi  tohumlar çimlenebilmek için ışığa ihtiyaç duyar bu yüzden toprak yüzeyinde durmalıdır.

4. SULAMA

Tohum ekimi yapıldıktan sonra sprey şişe ile sulama yapın ki tohumlarda oynama veya derine kayma yaşanmasın. Oda sıcaklığında su kullanmaya dikkat edin. Toprağı sürekli nemli tutun ancak hastalıklara sebep olacak kadar aşırı sulamadan kaçının. Oluşan yapraklara su değmemesine dikkat edin. Burada zorlanırsanız dipten sulama, su dolu kaba koyarak sulama yapabilirsiniz. Sulama zamanına dikkat edin. Fideler büyüdükten sonra sulamayı azaltabilirsiniz.

5.SICAKLIK

Tohum ekiminde sıcaklık 18-22 derece arasında tutulmalı. Toprak sıcak tutulmalı.

6.GÜBRELEME

 Fideleriniz in ikinci yaprakları geliştikten ve fide gövdesi güçlenmeye başladıktan sonra sıvı yada su bazlı toz endeks gübrelerden kullanabilirsiniz. Yavaş ve az miktarda uygulayın

7.IŞIK

Fidelerin yeterince ışık alması önemli. Fidelerin sağlıklı gelişmesi için günde 10 ila 12 saat arası güneş ışığına ihtiyacı vardır. Fidelerin  ışık yönüne doğru eğilmeye başlaması yeterli ışık almadığının göstergesidir.

  

Neden geleneksel tohum ve neden kendi ürünlerimizi yetiştirmeliyiz ?

Marketten, manavdan veya pazardan temin ettiğimiz sebze veya meyveler ne kadar organik hiç düşündünüz mü? Daha ucuza daha çok üretmek ve pazarlamak için tamamen topraksız ortamda aşılama yöntemi ile veya suni gübreleme yöntemiyle yetiştirilen sebzeler ne yazık ki sofralarımızda yer almaktadır. Halbuki bu yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin tüm besin özelliklerini yitirmiş olduklarını biliyor muydunuz? Gelin sizlere bu konu hakkında biraz bilgi verelim ve kendi yetiştirmiş olduğumuz ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu hep beraber görelim.

Aynı ortamda, aynı aşılama yöntemi ile yetiştirilen daha sonra toplanıp sofralarımıza kadar gelen sebze veya meyveler hemen hepsi ne yazık ki aynı tada sahip olabilmekteler. Gelin birde kendi yetiştirdiğimiz mahsullere bakalım. Tohumdan kendi yetiştirdiğimiz mahsuller tamamen toprakla özleşip, topraktaki vitamini minerali bünyelerine alırlar ve her birinin kendine has kokusu tadı ve görünüşü olur. Marketten almış olduğumuz ürünler gibi tek renk, tek tip ve aynı boyda, şekilde olmazlar. Bir düşünelim... Markete gittiğimizde salatalık alıyoruz tamamen yeşil tonları aynı, boyları aynı ve kokusunu bile alamıyoruz. Oysa bahçede yetiştirdiğimiz mahsullerimizin renk tonları, kokusu ve şekli bile farklı olabiliyor. Marketten aldığımız bir elma ne kadar pürüzsüz değil mi? Peki ya dalından koparmış olduğumuz bir elma? Eminim 2-3 yerinden kurtcuklar tarafından tadına bakılmıştır ve pürüzsüz bir görüntüsü yoktur. Oysa ki 1950'li yıllardan bu yana kimyasal gübreleme ile üretilmiş hepimizin gözünün alıştığı, sanki daha sağlıklıymış gibi duran parlak sebzeler, pürüzsüz meyveler gözümüzü boyamaktan başka bir şey değil. O yüzden kendi üretmiş olduğunuz meyve ve sebzeler igörüntü olarak parlak değil, şekil olarak bozuk diye üzülmeyin. Çünkü sizler sağlıklı yaşamın bilincinde olan tüketiciler olarak diğer tüketicilere göre 1-0 öndesiniz. Eski zamanlarda tüketilen sebze ve meyvelerin hepsi böyleydi.

Neden mi kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirmeliyiz? Marketten  alacağınız sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu  ile kendi yetiştirmiş olduğunuz sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu arasındaki kapanmaz farkı sizde göreceksiniz . .Sizce de kendi mahsullerimizi yetiştirip yemeye değmez mi?


TOHUMEVİ

Her insan, canlı ve cansız tüm varlıklar doğanın bir parçasıdır parçaları eksilmiş kırılmış bozulmuş bir makine nasıl işlevsizse doğada aynen öyledir. Lütfen kendimize zarar vermeyelim. Yediğimiz içtiğimiz her şeyin doğal ve temiz olması için tohumlarımıza sahip çıkalım. Unutulmaması gereken bir şey var oda yerel üretim. Bunun için birilerinin bize ürettiklerini satması yerine kendi ürünlerimizi üretmek en güzel ve en sağlıklı olandır. Bir yerde olan orman bahçe tarımsal arazinin bize faydası uzaklığıyla eş değerdir. Kendi ormanımızı kendi bahçemizi kendi ürünlerimizi üretmek onu korumak her şeyden daha önemlidir. Her ektiğimiz tohum ve diktiğimiz fidan bir meyve bir çiçek bir ağaç veya sebzenin bize faydası % 50 ise sağladığı temiz hava ile ve saymakla bitiremediğimiz faydalarıyla topluma ve geleceğe hizmettir. Biz TOHUMEVİ olarak bunu geleceğe yapılmış yatırım ve görev adlederiz.

Yapmış olduğumuz çalışmaları  göz önünde bulundurduğumuzda bitkilerin birer canlı organizma olduğunu bunların çimlendirmelerinde ve yetişmelerinde toprak tipi, sıcaklık, nem, sulama, ekim yapılan zaman gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayalım. Ayrıca kullanılan gübreler ve iklim koşulları da bunlara dahildir.Doğru bilgileri paylaşarak  sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz .Ancak belirtmiş olduğumuz şartlar ve uygun ekim  koşulları sağlanmadığı taktirde bitkilerin sorumluluğunu alamayız.

Sektörde faaliyet gösterdiğimiz süre boyunca ürünlerimizin kalitesi birincil önceliğimiz olmuştur. Müşterilerimize en iyi kalitede ve en korunaklı paketleme sistemleri geliştirerek teslimat yapmak  prensibimizdir.Onların memnuniyeti doğru yolu seçtiğimizin göstergesidir.Sattığımız tüm tohumlar,fideler ve fidanlar detaylı bir kalitede kontrole tabi tutulur ve ancak o şekilde dikkatlice paketlenip gönderilir.Uzman ekibimiz siz değerli müşterilerimizin tüm sorularına en kısa zamanda  özenle cevap verir çünkü  en kaliteli ürün ve hizmeti taahhüt ediyoruz.

   

KARGO

Sipariş verirken adres bilgileriniz doğruluğunu kontrol ediniz. Ayrıntılı (mahalle, sokak, cadde, bina adı, daire numarası, ilçe ve il) yazmanız kargonuzun hızlı teslimatı açısından önem teşkil eder.

Eğer hizmet dışı bir aladan sipariş vermişseniz kargo şubelerinden ürününüzü teslim almanız gerekir. Haftanın bir günü dağıtım yapılan bölgelerde ise kargo şubenizden bilgi almalısınız.

Gönderiminiz yapıldıktan sonra size gelecek mesajla takip numaranız tarafınıza iletilir. Bu numaradan kargo firmalarının sisteminden takibini yapabilirsiniz ve ürün dağıtım gününde adreste bulunmaya dikkat edin. Kargolarınızın bilgisi hakkında mesai saatleri içerisinde müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

 Tel:0312 375 5373

Vaktinde teslim alınmayan siparişlerin iade gelmesi ve canlı ürünlerde yaşanacak bozulmalar durumunda Tohumevi firması sorumlu değildir.

 

 

 

 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Enginar Tohumu Geleneksel– Cynara Scolymus Enginar tohumu , her mevsimde ekilebilir. Ege ve Akdeniz bölgesinde Ekim-Kasım aylarında, Marmara bölgesinde Nisan-Mayıs aylarında ekilmelidir. Ayda 1 kez gübrelemek gerekir. Aynı zamanda mineralli kofla da desteklemek gerekmektedir. Enginar Soğuk iklimlerde yetişmez. Enginar tohumu , her mevsimde ekilebilir. Ege ve Akdeniz bölgesinde. Enginar tohumu, enginar sebzesi, enginar, sebze tohum, sebze yetiştiriciliği, çok yıllık sebze VUVGKN355K Enginar  Tohumu Geleneksel– Cynara Scolymus

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.