Beyaz Soğan Tohumu – White Onion


Paket içi adet : 100 tohum

Beyaz Soğan Tohumu - White Onion , diğer soğan çeşitlerine göre daha yüksek şeker ve daha düşük kükürt içeriği nedeniyle az keskin ve hafif bir tada sahiptir. Fazla su miktarına sahip oldukları için gevrekliklerini kaybetmezler. Hafif tadı ve gevrek yapısı nedeniyle salata , sandiviç gibi çiğ olarak tüketilen alanlarda kullanımı daha yaygındır. Hafif bir aromaya sahip olduğu için diğer elementleri baskılamaz ve lezzet oranını arttırır. Beyaz soğan diğer soğan çeşitlerine göre daha az dayanıklıdır. Verimlidir ve zahmetsiz yetişir. 

 

BEYAZ SOĞAN TOHUMU - WHİTE ONİON EKİMİ

*Ekiminden birkaç ay önce toprağa gübreleme yapabilirsiniz. Organik ve fosforlu gübre karışımı ya da hayvansal gübre kullanabilirsiniz. Gübreleme yapmadan önce lisanslı bir tarım uzmanına danışabilirsiniz.soğan tohum ekimi

*Tarlalarınızda hektar başına 1,5 / 2 kg tohum ekmelisiniz. (1 hektar = 10.000 metrekare)

*0,5 / 1 cm derinliğe ekmeniz gerekmektedir.

*Serpme yöntemiyle ekim yapabilirsiniz ama sıra üzeri ekim yapacaksanız;

*20-30 cm sıralar arasında, 5 cm ise bitkiler arasında mesafe olmalıdır.

*Ekim işlemi bittikten sonra tarlanın sulanması gerekmektedir. Yağmurlama yöntemiyle sulama yapabilirsiniz.

*Düzenli sulama yapılmasına dikkat edilmesi gerekir çünkü toprağın daima nemli kalması önemlidir.

* Bitkiler 10 cm yüksekliye ulaştığında seyreltme yapmalısınız.

*Saksıda ya da viyolde ekim yapacaksanız çok sık ekmemeye, toprak karışımınızda bahçe toprağının oranının fazla olmasına ve saksınızı bol güneş alan bir ortamda dış mekan da konumlandırmaya dikkat etmelisiniz.  Tohum ekimi yapıldıktan sonra üzerini strec poşetle kapatırsanız tohumlarınız daha hızlı çimlenme gösterecektir.

 Neden geleneksel tohum ve neden kendi ürünlerimizi yetiştirmeliyiz ?

Marketten, manavdan veya pazardan temin ettiğimiz sebze veya meyveler ne kadar organik hiç düşündünüz mü? Daha ucuza daha çok üretmek ve pazarlamak için tamamen topraksız ortamda aşılama yöntemi ile veya suni gübreleme yöntemiyle yetiştirilen sebzeler ne yazık ki sofralarımızda yer almaktadır. Halbuki bu yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin tüm besin özelliklerini yitirmiş olduklarını biliyor muydunuz? Gelin sizlere bu konu hakkında biraz bilgi verelim ve kendi yetiştirmiş olduğumuz ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu hep beraber görelim.

Aynı ortamda, aynı aşılama yöntemi ile yetiştirilen daha sonra toplanıp sofralarımıza kadar gelen sebze veya meyveler hemen hepsi ne yazık ki aynı tada sahip olabilmekteler. Gelin birde kendi yetiştirdiğimiz mahsullere bakalım. Tohumdan kendi yetiştirdiğimiz mahsuller tamamen toprakla özleşip, topraktaki vitamini minerali bünyelerine alırlar ve her birinin kendine has kokusu tadı ve görünüşü olur. Marketten almış olduğumuz ürünler gibi tek renk, tek tip ve aynı boyda, şekilde olmazlar. Bir düşünelim... Markete gittiğimizde salatalık alıyoruz tamamen yeşil tonları aynı, boyları aynı ve kokusunu bile alamıyoruz. Oysa bahçede yetiştirdiğimiz mahsullerimizin renk tonları, kokusu ve şekli bile farklı olabiliyor. Marketten aldığımız bir elma ne kadar pürüzsüz değil mi? Peki ya dalından koparmış olduğumuz bir elma? Eminim 2-3 yerinden kurtcuklar tarafından tadına bakılmıştır ve pürüzsüz bir görüntüsü yoktur. Oysa ki 1950'li yıllardan bu yana kimyasal gübreleme ile üretilmiş hepimizin gözünün alıştığı, sanki daha sağlıklıymış gibi duran parlak sebzeler, pürüzsüz meyveler gözümüzü boyamaktan başka bir şey değil. O yüzden kendi üretmiş olduğunuz meyve ve sebzeler igörüntü olarak parlak değil, şekil olarak bozuk diye üzülmeyin. Çünkü sizler sağlıklı yaşamın bilincinde olan tüketiciler olarak diğer tüketicilere göre 1-0 öndesiniz. Eski zamanlarda tüketilen sebze ve meyvelerin hepsi böyleydi.

Neden mi kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirmeliyiz? Marketten  alacağınız sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu  ile kendi yetiştirmiş olduğunuz sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu arasındaki kapanmaz farkı sizde göreceksiniz . .Sizce de kendi mahsullerimizi yetiştirip yemeye değmez mi?

TOHUMEVİ

Yapmış olduğumuz çalışmaları göz önünde bulundurduğumuzda bitkilerin birer canlı organizma olduğunu bunların çimlendirmelerinde ve yetişmelerinde toprak tipi, sıcaklık, nem, sulama, ekim yapılan zaman gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayalım. Ayrıca kullanılan gübreler ve iklim koşulları da bunlara dahildir. Doğru bilgileri paylaşarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak belirtmiş olduğumuz şartlar ve uygun ekim koşulları sağlanmadığı takdirde bitkilerin sorumluluğunu alamayız.

Sektörde faaliyet gösterdiğimiz süre boyunca ürünlerimizin kalitesi birincil önceliğimiz olmuştur. Müşterilerimize en iyi kalitede ve en korunaklı paketleme sistemleri geliştirerek teslimat yapmak prensibimizdir. Onların memnuniyeti doğru yolu seçtiğimizin göstergesidir. Sattığımız tüm tohumlar, fideler ve fidanlar detaylı bir kalitede kontrole tabi tutulur ve ancak o şekilde dikkatlice paketlenip gönderilir. Uzman ekibimiz siz değerli müşterilerimizin tüm sorularına en kısa zamanda özenle cevap verir çünkü en kaliteli ürün ve hizmeti taahhüt ediyoruz.

   

KARGO

Sipariş verirken adres bilgileriniz doğruluğunu kontrol ediniz. Ayrıntılı ( mahalle, sokak, cadde, bina adı, daire numarası, ilçe ve il ) yazmanız kargonuzun hızlı teslimatı açısından önem teşkil eder.

Eğer hizmet dışı bir aladan sipariş vermişseniz kargo şubelerinden ürününüzü teslim almanız gerekir. Haftanın bir günü dağıtım yapılan bölgelerde ise kargo şubenizden bilgi almalısınız.

Gönderiminiz yapıldıktan sonra size gelecek mesajla takip numaranız tarafınıza iletilir. Bu numaradan kargo firmalarının sisteminden takibini yapabilirsiniz ve ürün dağıtım gününde adreste bulunmaya dikkat edin. Kargolarınızın bilgisi hakkında mesai saatleri içerisinde müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

 Tel:0312 375 5373

Vaktinde teslim alınmayan siparişlerin iade gelmesi ve canlı ürünlerde yaşanacak bozulmalar durumunda Tohumevi firması sorumlu değildir.


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Beyaz Soğan Tohumu – White Onion Beyaz Soğan Tohumu - White Onion , diğer soğan çeşitlerine göre daha yüksek şeker ve daha düşük kükürt içeriği nedeniyle az keskin ve hafif bir tada sahiptir. Fazla su miktarına sahip oldukları için gevrekliklerini kaybetmezler. Hafif bir aromaya sahip olduğu için diğer elementleri baskılamaz ve lezzet oranını arttırır. Beyaz soğan diğer soğan çeşitlerine göre daha az dayanıklıdır. beyaz soğan tohumu , soğan tohumu, soğan, tohum, sebze, sabze bahçesi, soğan ekimi KHDWEG1GXW Beyaz Soğan Tohumu – White Onion

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.