Ananas Kavun Tohumu Kokulu

Ananas Kavun Tohumu Kokulu

Ananas kavun tohumu kokulu , Muskmalon varyetesine ait olan ananas kavunu sulu,mis kokulu, lezzetli tadı ile yüzlerce yıldır üretimi yapılan ve en çok tercih edilen kavun çeşitlerinden bir tanesidir.
0.0 Puan - 0 Yorum
30,00 TL

Ananas Kavun Tohumu Kokulu

 
Paket İçi adet : 40 tohum

Ananas kavun tohumu kokulu , Muskmalon varyetesine ait olan ananas kavunu sulu,mis kokulu, lezzetli tadı ile yüzlerce yıldır üretimi yapılan ve en çok tercih edilen kavun çeşitlerinden bir tanesidir. Kabuğu diğer kavun çeşitlerine göre daha ince, iç meyve rengi beyazdır. Meyvesi hafif olan ortalama 3-4 kilogram ağırlığındadır. Açık tarla ve alçak tünel yetiştiriciliğine uygundur. Erkenci standart tiptedir. Tüm bölgelerde kolaylıkla yetiştirilebilir yüksek verimlidir meyveler 90 ila 100 gün de olgunlaşır. Nakliyeye töleranslidir.


KAVUN TOHUMU EKİMİ


1.TOHUM EKİMİ YAPACAĞINIZ BİR KAP SEÇİN


Ekim yapacağınız kap temiz, drenaj delikleri olan, en az 5 e 7 cm büyüklüğe sahip olmalı. Viyoller, plastik kutular, yoğurt kapları hatta yumurta kolileri bile olabilir. Ayrıca tohum başlangıç kitleri de tercih edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu kap çok küçük tercih edilirse tohumlar çimlendikten sonra gelişen fideleri biraz daha büyük saksı ya da kaplara nakletmeniz / aktarmanız gerekir. Çimlenmeden önce kabın içindeki nemin hapsolma
sı için kabınızı kapatın. Çimlenme başlayınca kapağını çıkarabilirsiniz.


2.TOPRAK SEÇİMİ


Kaliteli toprak seçimi yapmamız çok önemli. Tohumları saksı toprağında ekim yapın. Bahçe toprağı kullanmayın çünkü hem ağır hem de yabani ot ve muhtemel hastalıklı organizmalar içereceği için tohumların çimlenme büyümelerinde eksi faktör oluşturacaktır.


3.UYGUN EKİM DERİNLİĞİ


Burada baz alınacak unsur tohumun büyüklüğü. Tohum kalınlığının 3 katı derinlikte ekim yapın. Fakat tohum paketlerinde yer alan ekim talimatlarını da okumayı unutmayın. Marul, maydanoz gibi tohumlar çimlenebilmek için ışığa ihtiyaç duyar bu yüzden toprak yüzeyinde durmalıdır.


4. SULAMA


Tohum ekimi yapıldıktan sonra sprey şişe ile sulama yapın ki tohumlarda oynama veya derine kayma yaşanmasın. Oda sıcaklığında su kullanmaya dikkat edin. Toprağı sürekli nemli tutun ancak hastalıklara sebep olacak kadar aşırı sulamadan kaçının. Oluşan yapraklara su değmemesine dikkat edin. Burada zorlanırsanız dipten sulama, su dolu kaba koyarak sulama yapabilirsiniz. Sulama zamanına dikkat edin. Fideler büyüdükten sonra sulamayı azaltabilirsiniz.


5.SICAKLIK


Tohum ekiminde sıcaklık 18-22 derece arasında tutulmalı. Toprak sıcak tutulmalı.


6.GÜBRELEME


Fideleriniz in ikinci yaprakları geliştikten ve fide gövdesi güçlenmeye başladıktan sonra sıvı yada su bazlı toz endeks gübrelerden kullanabilirsiniz. Yavaş ve az miktarda uygulayın


7.IŞIK


Fideler in yeterince ışık alması önemli. Fidelerin sağlıklı gelişmesi için günde 10 ila 12 saat arası güneş ışığına ihtiyacı vardır. Fidelerin ışık yönüne doğru eğilmeye başlaması yeterli ışık almadığının göstergesidir.
Neden geleneksel tohum ve neden kendi ürünlerimizi yetiştirmeliyiz ?
Marketten, manavdan veya pazardan temin ettiğimiz sebze veya meyveler ne kadar organik hiç düşündünüz mü? Daha ucuza daha çok üretmek ve pazarlamak için tamamen topraksız ortamda aşılama yöntemi ile veya suni gübreleme yöntemiyle yetiştirilen sebzeler ne yazık ki sofralarımızda yer almaktadır. Halbuki bu yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin tüm besin özelliklerini yitirmiş olduklarını biliyor muydunuz? Gelin sizlere bu konu hakkında biraz bilgi verelim ve kendi yetiştirmiş olduğumuz ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu hep beraber görelim.
Aynı ortamda, aynı aşılama yöntemi ile yetiştirilen daha sonra toplanıp sofralarımıza kadar gelen sebze veya meyveler hemen hepsi ne yazık ki aynı tada sahip olabilmekteler. Gelin birde kendi yetiştirdiğimiz mahsullere bakalım. Tohumdan kendi yetiştirdiğimiz mahsuller tamamen toprakla özleşip, topraktaki vitamini minerali bünyelerine alırlar ve her birinin kendine has kokusu tadı ve görünüşü olur. Marketten almış olduğumuz ürünler gibi tek renk, tek tip ve aynı boyda, şekilde olmazlar. Bir düşünelim... Markete gittiğimizde salatalık alıyoruz tamamen yeşil tonları aynı, boyları aynı ve kokusunu bile alamıyoruz. Oysa bahçede yetiştirdiğimiz mahsullerimizin renk tonları, kokusu ve şekli bile farklı olabiliyor. Marketten aldığımız bir elma ne kadar pürüzsüz değil mi? Peki ya dalından koparmış olduğumuz bir elma? Eminim 2-3 yerinden kurtcuklar tarafından tadına bakılmıştır ve pürüzsüz bir görüntüsü yoktur. Oysa ki 1950'li yıllardan bu yana kimyasal gübreleme ile üretilmiş hepimizin gözünün alıştığı, sanki daha sağlıklıymış gibi duran parlak sebzeler, pürüzsüz meyveler gözümüzü boyamaktan başka bir şey değil. O yüzden kendi üretmiş olduğunuz meyve ve sebzeler görüntü olarak parlak değil, şekil olarak bozuk diye üzülmeyin. Çünkü sizler sağlıklı yaşamın bilincinde olan tüketiciler olarak diğer tüketicilere göre 1-0 öndesiniz. Eski zamanlarda tüketilen sebze ve meyvelerin hepsi böyleydi.
Neden mi kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirmeliyiz? Marketten alacağınız sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu ile kendi yetiştirmiş olduğunuz sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu arasındaki kapanmaz farkı sizde göreceksiniz. Sizce de kendi mahsullerimizi yetiştirip yemeye değmez mi?

TOHUMEVİ

Yapmış olduğumuz çalışmaları göz önünde bulundurduğumuzda bitkilerin birer canlı organizma olduğunu bunların çimlendirmelerinde ve yetişmelerinde toprak tipi, sıcaklık, nem, sulama, ekim yapılan zaman gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayalım. Ayrıca kullanılan gübreler ve iklim koşulları da bunlara dahildir. Doğru bilgileri paylaşarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak belirtmiş olduğumuz şartlar ve uygun ekim koşulları sağlanmadığı takdirde bitkilerin sorumluluğunu alamayız.

Sektörde faaliyet gösterdiğimiz süre boyunca ürünlerimizin kalitesi birincil önceliğimiz olmuştur. Müşterilerimize en iyi kalitede ve en korunaklı paketleme sistemleri geliştirerek teslimat yapmak prensibimizdir. Onların memnuniyeti doğru yolu seçtiğimizin göstergesidir. Sattığımız tüm tohumlar, fideler ve fidanlar detaylı bir kalitede kontrole tabi tutulur ve ancak o şekilde dikkatlice paketlenip gönderilir. Uzman ekibimiz siz değerli müşterilerimizin tüm sorularına en kısa zamanda özenle cevap verir çünkü en kaliteli ürün ve hizmeti taahhüt ediyoruz.

   

KARGO

Sipariş verirken adres bilgileriniz doğruluğunu kontrol ediniz. Ayrıntılı ( mahalle, sokak, cadde, bina adı, daire numarası, ilçe ve il ) yazmanız kargonuzun hızlı teslimatı açısından önem teşkil eder.

Eğer hizmet dışı bir aladan sipariş vermişseniz kargo şubelerinden ürününüzü teslim almanız gerekir. Haftanın bir günü dağıtım yapılan bölgelerde ise kargo şubenizden bilgi almalısınız.

Gönderiminiz yapıldıktan sonra size gelecek mesajla takip numaranız tarafınıza iletilir. Bu numaradan kargo firmalarının sisteminden takibini yapabilirsiniz ve ürün dağıtım gününde adreste bulunmaya dikkat edin. Kargolarınızın bilgisi hakkında mesai saatleri içerisinde müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

 Tel:0312 375 5373

Vaktinde teslim alınmayan siparişlerin iade gelmesi ve canlı ürünlerde yaşanacak bozulmalar durumunda Tohumevi firması sorumlu değildir.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Ananas Kavun Tohumu Kokulu Ananas kavun tohumu kokulu , Muskmalon varyetesine ait olan ananas kavunu sulu,mis kokulu, lezzetli tadı ile yüzlerce yıldır üretimi yapılan ve en çok tercih edilen kavun çeşitlerinden bir tanesidir. ananas tohumu , ananas kavun tohumu, kavun tohumu, tarla kavunu, kavun ekimi, bahçe, tohum tohumevi C5X36D7TH4 Ananas Kavun Tohumu Kokulu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.